Call Us:+4 0720 242 242
Instaappointment Image
Instaappointment image

Atentie la ITP

Home  /  informatii utile  /  Atentie la ITP

13.apr., 2018 Comentariile sunt închise pentru Atentie la ITP informatii utile

Atentie la ITP

Distribuie pe Facebook

*20 mai, data la care intra in vigoare legea noua
*Politia iti da o dovada fara drept de conducere
*ITP-ul se face ulterior exclusiv la RAR

Noua lege mentioneaza, de fapt, ca o masina fara ITP are suspendata inmatricularea. Supendarea inceteaza automat la data la cre automobilul trece o noua inspectie tehnica periodica, moment in care proprietarul isi poate recupera placutele si documentele de la politie.

ATENTIE! Toate masinile aflate in aceasta situatie, adica de a avea inmatricularea suspendata si placutele / talonul retinute de politie, trebuie sa faca ITP-ul pentru redobandirea inmatricularii si a actelor exclusiv la un centru RAR! Ceea ce inseamna programare, care poate sa fie facuta si peste 2 saptamani sau mai mult. Nu mai spunem ca la RAR poti ajunge doar cu masina pe platforma, daca nu vrei sa intri in zona penala si sa faci o infractiune de a conduce pe drumuri publice o masina neinmatriculata, fara placute…

In concluzie, ar fi bine sa verifici ITP-ul mai des in certificatul de inmatriculare si sa te asiguri ca este valabil. Pentru ca daca tu pleci in vacanta fara ITP, la 450 de km distanta de orasul tau de resedinta, nu ai vrea sa te opreasca politia, sa te lase fara placute si talon, dupa care sa parcurgi toata distanta asta pe platforma… O sa-ti dai seama ca un ITP care te costa cam 150 de lei ar putea sa te duca la niste costuri uriase, care depasesc 2000 de lei, doar pentru ca ai uitat sa refaci inspectia.

Inspectia Tehnica Periodica se face in centrele RAR sau in service-uri autorizate RAR pentru aceasta activitate si costa de la 70 la 150 de lei, sau mai mult pentru vehiculele utilitare. De retinut este ca masina, daca are probleme la sistemul de franare, directie sau iluminare, dar si noxe peste limita admisa, nu poate trece inspectia legal. In schimb, pentru defecte minore, precum un bec ars la numarul de inmatriculare sau mici zgarieturi, cat si parbrizul crapat, considerate defecte minore, se poate obtine ITP-ul.
Sursa:4tuning.roLasa Un Comentariu